Motiver dine ansatte

Leter du etter måter å motivere dine ansatte på? Her har du noen tips!

Super gründeren Richard Branson har denne uken informert sine ansatte om at de står fri til å ta så mye ferie de vil, når de vil. Han går dermed imot det mange andre bedriftsledere gjør; nemlig å kontrollere sine ansatte, deres tid og deres ferier. Det er en interessant måte å behandle sine ansatte på, men spørsmålet er jo om det ville fungert i Norge.

Opplevelser i gave

Det finnes jo mange måter å motivere de ansatte på. Et par dager ekstra fri med lønn er jo helt ypperlig, spesielt om de også får et gavekort fra for eksempel youwish.no, på gode opplevelser. Gavekort er fleksible, og det går an å bytte dem hvis den ansatte ikke er fornøyd med den opplevelsen du har valgt ut. Det er jo ikke alle aktiviteter som passer for alle, Da er det greit å kunne bytte.

Hvilke opplevelser? 

Det er jo dette som er det fine med gavekort på opplevelser, man kan velge blant så uendelig mange spennende opplevelser og i flere forskjellige prisklasser. Det er med andre ord noe som kan passe enten du har en liten eller stor bedrift.

Driver du en frisørsalong eller noe lignende, kan du for eksempel velge en spahelg eller dag til dine ansatte. De er jo vant til å ta vare på alle andre og sørge for at de føler seg bra. Da kan det oppleves veldig positivt og motiverende om de får muligheten til selvpleie og at du betaler.

Utfordringer og teambuilding

Du kan også kjøpe gavekort på opplevelser som du og dine ansatte kan gjøre sammen for å bli et bedre og mer sammensveiset team. I løpet av en hektisk arbeidsdag har man ikke nødvendigvis muligheter til å bruke så mye tid på sine ansatte. Da er det flott at man kan sette av noen dager innimellom til å ta vare på og bli kjent med sine ansatte. Dette gjør at de ansatte føler seg verdsatt og de bygger opp en lojalitet ovenfor bedriften, som igjen motiverer dem til å jobbe bra.